Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2008 17:23 - Време за стачки, а никой не се възползва
Автор: tema Категория: Новини   
Прочетен: 2286 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако някой ще стачкува или протестира сега е идеалният момент. Предизборната кампания започна година преди изборите, правителството очаква ужасен доклад от Европейската комисия, тройната коалиция е притисната от общественото негодувание и управляващите са готови на всичко. Вижте колко бързо превозвачите успяха да си извоюват обещание за консултации за акцизите на горивата. Синдикатите, които според мен въобще не съществуват, трябва да организират протести веднага. Лекарите, които не успяха с молбите за вдигане на заплатите – сега биха успели. Учителите, които миналата година бяха излъгани този път биха получили достойно възнаграждение. И със сигурност никой министър не би губил време със „седенки”, защото докладът чука на вратата.

 

Да си дойда обаче на думата. От години поддържам тезата, че България не би била на този хал, ако имахме синдикати. Лидерите на КНСБ и „Подкрепа” са просто едни оратори за пред медиите, които дават безброй интервюта и чакат журналистите да им свършат работата. Миналата седмица например Тренчев изнесе някакви цифри, че Митхал си плащал даже прическите от парите на „Кремиковци”. Защо синдикалистът не заведе дело срещу някой, а само се опитва да главозамае обществото с фрапантните си думи и цифри? Защото и той е с политическата вихрушка. Може би нямаше да е така, ако беше станал евродепутат, но си остана само кандидат. Лидерското му място в синдиката обаче като че ли е доживотна присъда за хората, които очакват нещо от организацията му. Само някой отвънка може да го свали, както свалиха Батето.

 

Никой не трябва да чака синдикатите да го организират, за да развее байрак с надпис „Искаме по-високи заплати”. Вместо да говорите в кварталната кръчма след третата ракия идете и си пийте ракията пред Министерски съвет. За да се получи нещо. А какво прави КНСБ в момента!? Готви протест на 3 юни за вдигане на заплатите в частния сектор. Много ми е чудно как ще накарат собственик на механа да увеличи с 15 процента парите на сервитьорките си. Това се постига чрез конкуренцията. Ако механата прави оборот, ще вдигне заплатите. Ако никой не пие там, заплатите може и да паднат. Попрочетете учебниците по икономика. Студентите учат тия работи в първи курс.



Тагове:   Никой,   стачки,


Гласувай:
0



1. анонимен - Браво бе !
20.05.2008 18:14
Не правителството , а тебе подобни и опозиция очакват ужасен доклад от Европейската комисия,
но няма да го бъде. Колкото и да пречите и да се напъвате, държавата за радост на нормалните хора
ще продължат да се справят . Който не работо не греши и всяко начало е трудно
Вие не се тревожите, вие се чудите какво зло да стане. Браво. Трагедията на държавата ни е в това нежелание да се върви напред да сме сплотени и единни.
цитирай
2. kalbotobg - @anonimen
20.05.2008 18:29
За какво анонимний хвалиш правителството?!
цитирай
3. sparhawk - fool
20.05.2008 18:29
Aнонимен 1,
Кажете на тоя, който ви плаща за такива про-червени мнения, че само дразни хората и си дава парите навятъра ;)
цитирай
4. gothic - Анонимен, държавата се държи не ...
20.05.2008 19:50
Анонимен, държавата се държи не благодарение на правителството, а въпреки него....
цитирай
5. анонимен - писнала гайда- рукнала
20.05.2008 19:56
На мен ми е интересно до кога ще я караме така. Мине- не мине година от изборите и хоп- я вот на недоверие, я айде да правим стачка..., а на изборите- гласували 40 %. Всички ревем от лошите си управници, ама да си замъкнем задниците до избирателната секция- няма. Избрали сме ги, тогава ще мълчим. Ще слушаме оня смешник дето смени Р.Овч и ще му вярваме. Ще отменим задължителното изучаване на българския език в училище и ще правим теманета на Сокола... А на следващите избори пак няма да гласуваме, защото дори когато ни дадат думата, не знаем какво да кажем. Приказваме само когато не ни питат.
цитирай
6. giorgiocbr - Ако си например учител и "шеф" на синдиката ти е Янка Такева,
20.05.2008 21:31
Тази безподобна лакома амбициозна проста соц тетка, за какво да стачкуваш, кажи ми?

С тия синдикати какви стачки, какви пет лева...?
цитирай
7. american - Стига с тия стачки!
31.05.2008 08:23
От стачките една гилдия печели, всички останали губят. Аз винаги губя - просто не съм на държавна кърма. Губят всички, които работят в частни фирми. Пенсионерите също.
цитирай
8. анонимен - TEGLETE SI PARITE OT BANKITE
03.06.2008 22:03
DO EDNA GODINA BANDITITE ISKAT DA VI OTKRADNAT DEPOZITITE
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tema
Категория: Новини
Прочетен: 12355
Постинги: 7
Коментари: 15
Гласове: 114
Архив